Friday, March 18, 2011

Fra Unge Høyre og fulle folk får man høre sannheten

Bygningsarbeideren nr. 1-2011 går i dag i trykken. Der er følgende artikkel på trykk:


“Velferdsstaten på slankekur”

Dette er overskriften på en artikkel i Fremskrittspartiets Ungdoms blad, Siste Skanse, nr. 1 2011. Fra barn og fulle folk får man høre sannheten, heter det, og skal man dømme utfra bildene fra ungdomspartiets sommerleir i Sverige, kan Fremskrittspartiets ungdom sies å oppfylle sannhetskriteriet på begge vis.


Og klar tale får man så det monner. Hør bare hvordan det dysfunksjonelle norske samfunnet beskrives: “I dag får mennesker på sykelønn mer penger enn tilskuddet til forsvaret. … NAV bruker en tredjedel av statsbudsjettet. Det er på tide å brette opp ermene og rydde opp i snillisme og styringen av landet… Vi må innse at statlige velferdsordninger som er utformet på en dumsnill måte vil bli misbrukt. Sykelønn er et godt eksempel. I dag får folk full lønn selv om de ikke er på jobb.”


Hva Fremskrittspartiet bør gjøre med dette sjokkerende eksempelet på snillisme sier ikke den anonyme artikkelforfatteren noe konkret om. Til det har de vel lært for mye av moderpartiet om å sparkle og male de aller styggeste liberalistiske utvekstene, så “folk flest” ikke skremmes bort av synet. Men de verste snylterne av alle, de trygdede, skal ikke være i tvil om hva som venter dem: “Vi må sørge for at alle trygdede testes for å se hvor mye restarbeidsevne de har. Mange kan jobbe 20-30 prosent.”

Den slags folk er det altså det “konservative” Høyre skal regjere sammen med. Som mange sikkert har fått med seg, så har de lagt mye krefter i å kopiere de svenske Moderaternas vellykkede kamufleringsmanøver som et “velferdsparti.” Det er en snuoperasjon som begynte etter bunnoteringene for noen år siden, da konklusjonen var at partiet fremstod som hjerteløst og kaldt. Synd da, at også Høyre har et ungdomsparti som snakker rett fra levra. I Dagens Næringsliv kunne vi i slutten av januar lese at de ønsker å

  • ·         Fjerne alle begrensninger på bruk av midlertidig ansettelse
  • ·         “Myke opp” oppsigelsesvernet
  • ·         Fjerne begrensninger på overtidsarbeid
  • ·         Oppheve loven om allmenngjøring av tariffavtaler
  • ·         Gi fri adgang til privat formidling og utleie av arbeidskraft
  • ·         Avgjøre lønnsforhandlinger på bedriftsnivå
  • ·         Gjennomgå arbeidsmiljøloven med sikte på liberalisering.

“Ungdommelig villskap”, kunne man kanskje avfeid dette med. Men neida. Moderpartiets arbeidspolitiske talsmann, Torbjørn Røe Isaksen, går god for forslagene, med unntak av å svekke oppsigelsesvernet og de sentrale forhandlingene. Med tanke på at sengekameraten FrP går god selv for slike ekstreme forslag, skal man ikke avfeie utspillet som babbel fra barnemunn. Dette kan fort bli beinhard realiteter, skulle høyrepartiene vinne regjeringsmakt i Norge.


No comments: